tresorsambhistoria.es

DIPLOMES

HISTÒRIA PERSONAL:

El meu iaio matern, Agustín Fayos Peris, nascut el 1894 a Alzira, guardava com un gran tresor un conjunt de tres diplomes de”Sobresaliente” de l’Escola de Dibuix d’Alzira, amb un marc original de l’època. Els diplomes daten de 1912.
Va acudir a aprendre dibuix lineal, que li servirien per a l’exercici de la seua professió: obrer.
Els dibuixos eren diversos: croquis d’edificis, d’esglésies, columnes per a catedrals, amb els diferents capitells.
Realitzats a escala, amb les mesures que corresponien i els càlculs precisos per a una possible construcció real.
Gràcies a estar penjat a una bona altura va sobreviure a la pantanada, com no ho varen fer els quasi cinquanta papirs d’una mida considerablement gran, minuciosament elaborats amb tinta negra, esquadra, cartabó i compàs, que guardava també com a tresors al secreter de l’armari. Quan ja no estava entre nosaltres, m’agradava traure’ls, desenrotllar-los i contemplar-los.
Qualsevol persona que visitava la casa dels meus iaios es quedava mirant aquest quadre tan valuós.
La seua manera de tracte amb les persones del voltant li van aportar una gran mostra d’estima per part de totes les que formaven part del seu entorn.
Quan el iaio i la iaia van faltar, va ocupar un lloc especial en la paret de la planta baixa de la meua mare. Ara el tinc jo guardat com un gran tresor; ja que la mare va faltar en 2019.
Seria un plaer poder aportar el quadre amb els diplomes perquè tothom poguera gaudir d’aquesta meravella de record.

EXPLICACIÓ DE L´OBJECTE:

Quadre de fusta de vorera ampla amb colcadora a l’antiga: amb cordetes en la part posterior, i amb un vidre protector (creguem que l’original) dels tres diplomes realitzats en paper tipus pergamí i d’especials dimensions, com era el costum, que es manté prou conservat.

Propietat de: Remei Pau Fayós

Categoria: Esdeveniments històrics
Dècada: 1910

0

Scroll to Top