tresorsambhistoria.es

GERRA TEATRE SAGUNT

HISTÒRIA PERSONAL:

Gerra de l’obra ‘La destrucción de Sagunto’.
Era l’estiu de 1974, Sagunt estava entusiasmat, érem molts els joves que eixiríem a l’escena del Teatre romà de Sagunt per a participar en l’obra de teatre ‘La destrucción de Sagunto’.
L’obra es representava la càvea per les actrius i actors professionals més afamats del territori nacional, entre diàlegs, versos i música de Joaquín Rodrigo.
Als joves del poble ens havien triat, com a extres, uns dies abans per a formar part dels diferents pobladors i invasors de la ciutat. Molts féiem teatre o formàvem part d’associacions culturals. El meu amic Àngel i jo formàvem part del poble turbulà i ens llançaríem com a bèsties salvatges grades avall del Teatre.
En un moment donat, crec recordar que és al personatge de Diana (Elisa Ramírez) li cau el cànter d’aigua, en assabentar-se de la traïció del poble turbulà, aquell cànter, trencat entre les pedres del teatre romà, el vaig agafar, peça a peça com a record i és el que conserve i veieu a les fotos.
L’objecte és important perquè simbolitza un moment significatiu de la història saguntina a través de l’obra, però també un moment culturalment efervescent on, a meitat i finals dels anys 70, el poble volia reivindicar la seua presència com a part del país.

EXPLICACIÓ DE L´OBJECTE:

L’objecte d’attrezzo, una vegada arreplegat i reconstruït a casa, va ser signat per algunes actrius i actors. Hui en dia les signatures no es veuen gaire, només són reconeixibles algunes ratlles. Al cànter, d’uns 50 cm d’alt, li falten un parell de peces que no vaig poder trobar. A més, conserve a casa la publicitat de l’esdeveniment, és a dir, el fulletó de l’obra.

Propietat de: Manolo Rodrigo

Categoria: Cultura
Dècada: 1970

+2

Scroll to Top