tresorsambhistoria.es

LLISTA D’ABONATS AL TELÈFON DE MÚRCIA, ALACANT, ALBACETE

HISTÒRIA PERSONAL:

Aquest llistat telefònic de 1933 va pertànyer al meu besavi José Moragues Tent, fuster de la població de Senija. Va ser el primer després de l’Ajuntament del poble en tindre telèfon propi a casa. Com a curiositat, al llistat telefònic no apareix la població de Senija, els telèfons de Senija es troben en l’apartat de Benissa. A més, els noms dels carrers de Senija són els de l’època de la República. Així, la plaça de l’Ajuntament actual, abans plaça del Generalísimo, apareix com a plaça de la República, i l’actual carrer Santíssim Crist, en l’any 1933 es diu Carrer Santiago Reig. Santiago Reig Aguilar-Tablada (Alcoi, 1865 – 1924) fou un advocat i polític valencià, alcalde d’Alcoi i diputat a les Corts Espanyoles durant la restauració borbònica. Aquest polític va vindre a Senija a demanar el seu vot fent campanya electoral i va prometre que si eixia com a diputat, arreglaria la façana de l’església del poble. Efectivament, en les eleccions generals espanyoles de 1910 fou elegit diputat per Dénia i com a recompensa al poble va lluir tota la façana de pedra de l’església. En agraïment, el poble li va dedicar un carrer. El carrer Santiago Reig n. 25, lloc on estava el primer telèfon particular del poble. Amb el n. 37, Moragues Tent, J__S. Reig, 25…………………………….37.
Al llistat apareixen un total de 4 telèfons en tota la població, el de l’Ajuntament, el de l’alcalde de l’època, el del meu besavi i un altre.
Aquest llistat telefònic pertany a la família Moragues-Mas de Senija i la seua adquisició va ser de tres pessetes.

EXPLICACIÓ DE L´OBJECTE:

Llibre imprés en paper de grandària mitjana, datat l’any 1933. Tipografia antiga, amb dades telefòniques per poblacions, fulles engroguides, però es troba en bastant bon estat de conservació.

Propietat de: Manuel Moragues

Categoria: Vida social
Dècada: 1930

0

Scroll to Top