tresorsambhistoria.es

MORTER I BOIX PER A FER EL TORRÓ I EL XOCOLATE

HISTÒRIA PERSONAL:

El meu pare va treballar fins els anys 70 en la fàbrica de xocolate ‘El Gallo’, i gastava un morter per fer la pasteta.
Jo no em dedicava a aquest ofici, repartia vi per les cases. Un dels meus clients, que al final es va convertir en amic, i que feia feina en una fàbrica de xocolate, un dia em va regalar un grapat d’ametles i cacau en pols i li va dir que ell sabria què fer amb això. Li ho vaig dir a mon pare i em digué “demà anem a la caseta i fem xocolate”. Anàrem a la fàbrica, agarraren el morter, el dugueren a la caseta i començaren a fer el torró i el xocolate. Actualment, em dedique a fer xocolate i torró de manera artesanal.

EXPLICACIÓ DE L´OBJECTE:

Morter de marbre que té més de 100 anys. Pesa uns 100 quilos i té unes mides de mig metro d’alçària i uns 40 centímetres d’amplària. A més tenim la maça que es diu boix també,

Propietat de: Toni Garsi

Categoria: Menjar i beguda
Dècada: 1900

0

Scroll to Top