tresorsambhistoria.es

RELLOTGE DE CAPSETA

HISTÒRIA PERSONAL:

El rellotge va pertànyer a la meua àvia, Eloina Romaguera Aguado. Li’l va regalar una tia fadrina seua després de la guerra, el 1938, un parell d’anys abans de casar-se amb el meu avi, Julio Doria Machancoses.
El rellotge va pertànyer a la meua àvia, Eloina Romaguera Aguado. Li’l va regalar una tia fadrina seua després de la guerra, en 1938, un parell d’anys abans de casar-se amb el meu avi, Julio Doria Machancoses.
Abans, començaven amb temps a preparar-se el dot, i tot i que en aquells anys no era habitual viatjar, el rellotge va causar molt de furor. Però no obstant això, el rellotge els va acompanyar tota la vida en els seus viatges i trasllats pel treball, els dos eren comerciants de fruita. Segons em contava la meua àvia, mai faltava el rellotge dalt del carro i dins de la cistella, amb el seu particular tic-tac recorrent pobles i ciutats de la Vall d’Albaida, la Costera i la Marina, on venien principalment raïm.
Una peça típica que de ben segur guarda molts records i anècdotes d’aquells anys. El millor és que encara funciona!

EXPLICACIÓ DE L´OBJECTE:

Rellotge de capsa que fa córrer les hores donant-li corda. Disposa també d’alarma. El rellotge es conserva dins d’una capsa de color marró. Es munta fàcilment recolzant la peça damunt una de les cares. Funciona a la perfecció. Les seues mesures són 7×7 centímetres.

Propietat de: Eloina Hernández

Categoria: Vida domèstica
Dècada: 1930

+1

Scroll to Top