tresorsambhistoria.es

VIDRIOLA INFANTIL “BANC DE CASTELLÓ”

HISTÒRIA PERSONAL:

Al poble, la Caixa de Castelló feia moltes activitats, concursos, el premi de dibuix provincial (els Capla). Tota una generació de xiquets de la província teníem el compte infantil i amb ell, la vidriola, que només es podia obrir en l’entitat amb una clau i ingressaven els estalvis en el compte. Era com fer-se major, participar en el banc i sempre fomentant estalviar les estrenes.
Així que, sobretot, en passar el Nadals, anaves amb la vidriola al banc, que aleshores imposava molt, i t’atenien com un adult i et senties molt important i molt satisfet dels estalvis.
La tenia a l’habitació quan era menuda, i encara la tinc al mateix lloc, és part de la casa.
Crec que molts xiquets dels 70-80 ens sentirem reflectits amb eixa vidriola. No sé si el Banc de València i Alacant feien alguna cosa semblant.

EXPLICACIÓ DE L´OBJECTE:

Es tracta d’una vidriola metàl·lica, que pesa prou per al tamany que té, que té una entrada per a diners que impedix que es puguen tornar a traure. Per la banda de baix té l’accés amb una clau per on en el banc l’obrien i treien els diners.
Té també una ansa i hi havia de diversos colors. Anava amb una llibreta de compte corrent que també tindré a casa, però no puc accedir per les limitacions de moviment actuals.

Propietat de: Ana Alemany

Categoria: Vida domèstica
Dècada: 1980

+1

Scroll to Top